Ρόφημα τσουκνίδας

Μοιραστείτε το

Η τσουκνίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ροφήματα, έχοντας πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Δείτε παρακάτω τη συνταγή, για το πως θα φτιάξετε ρόφημα τσουκνίδας…

Η τσουκνίδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες


Τσάι τσουκνίδας

Ο πιο εύκολος και δημοφιλής τρόπος λήψης της τσουκνίδας είναι το τσάι. Με το τσάι τσουκνίδας παίρνουμε όλες τις θρεπτικές ιδιότητες του βοτάνου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέρη της τσουκνίδας, καθώς κάθε μέρος του φυτού συμβάλλει στη θεραπεία διαφορετικών παθήσεων. Τα φύλλα, οι μίσχοι και η ρίζα της μπορούν να καταναλωθούν ως αφεψήματα.

Το τσάι τσουκνίδας βοηθάει όταν κάποιος έχει αιμορραγία, διάρροια. Επίσης συμβάλλει στην ανακούφιση από τις αιμορροΐδες και από τα εκζέματα.

Προτιμήστε επίσης ρόφημα τσουκνίδας, για την απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατανάλωσή θα πρέπει να γίνει με σύνεση και κατόπιν συνεννοήσεως με τον θεράποντα γιατρό σας. Διότι μπορεί να αλληλεπιδράσει με την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε.


Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο νερό
  • 4 κουταλιές φρέσκα φύλλα τσουκνίδας ή 2 κουταλιές αποξηραμένη τσουκνίδα
  • Χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά)


Παρασκευή – Εκτέλεση

Ο τρόπος παρασκευής είναι όπως φτιάχνουμε κάθε τσάι. Πιο συγκεκριμένα:

  • Βράζετε το νερό και προσθέτετε την τσουκνίδα.
  • Το σκεπάζεται και το αφήνετε για 15 λεπτά.
  • Προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι (προαιρετικά).
  • Καταναλώνετε το ρόφημα ζεστό ή και κρύο.


Η κατανάλωση ροφήματος τσουκνίδας συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού σας


Χυμός τσουκνίδας

Εκτός από ρόφημα τσουκνίδας, μπορεί πολύ με εύκολα να παρασκευαστεί και χυμός τσουκνίδας:

  • Συγκεντρώστε φρέσκα φύλλα τσουκνίδας, πλύντε τα και απλώστε τα σε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά.
  • Βάλτε τα φύλλα στον αποχυμωτή και φιλτράρετε την πάστα που προκύπτει, μέχρι να βγει ο χυμός τσουκνίδας.
  • Ένας άλλος τρόπος (εάν δεν διαθέτετε αποχυμωτή) είναι να βάλετε τα φύλλα τσουκνίδας στο μπλέντερ με λίγο νερό και στη συνέχεια να φιλτράρετε τον πολτό τσουκνίδας.


Διαβάστε επίσης: Τσουκνίδα – Ένα φυτό υψηλής θρεπτικής αξίας

Μοιραστείτε το