Σαλάτα με φακές και ρόδι

Μοιραστείτε το

Παρακάτω θα βρείτε μια πολύ θρεπτική συνταγή, για να φτιάξετε μια σαλάτα η οποία μπορεί να καταναλωθεί ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Αυτή η Μεσογειακή σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο και υγιεινό γεύμα.

Ένα πιάτο υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο


Μεσογειακή σαλάτα

Πρόκειται για μια πολύ υγιεινή συνταγή, για να φτιάξετε μια Μεσογειακή σαλάτα με φακές, σπανάκι, αγγούρι, μαϊντανό, ρόδι και φέτα, που θα σας γεμίσει ενέργεια. Συνοδευμένη από σάλτσα μελιού με κύμινο.

Ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Μια πολύ καλή ιδέα για τα μικρά παιδιά, που συνήθως δεν προτιμούν τα όσπρια ως φαγητό.

Εύκολη στη παρασκευή της, μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα και ένα ελαφρύ βραδινό. Είναι επίσης ιδανική για να τη σερβίρετε ως συνοδευτικό, μαζί με ψητό ψάρι ή κρέας. Εάν θέλετε μπορείτε να εξαιρέσετε την φέτα και να έχετε το απόλυτο vegan πιάτο.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε αυτή την εξαιρετική σαλάτα!


Υλικά για την σαλάτα

  • Μία κούπα φακές
  • Καρπούς από ρόδι
  • Δύο κούπες σπανάκι
  • Αγγούρι
  • Κρεμμύδι
  • Μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φέτα τυρί (προαιρετικά)


Υλικά για την σάλτσα (σως)

  • Λίγο λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Μέλι
  • Κύμινο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι


Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα τις φακές σε αναλογία μία κούπα φακές με τρεις κούπες νερό (Μπορούμε να τις έχουμε βράσει και από τη προηγούμενη ημέρα).
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι κατά το βράσιμο.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το σκεπάζουμε έως ότου μαλακώσουν οι φακές.
  • Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.
  • Εάν τις φακές τις έχουμε βράσει από τη προηγούμενη ημέρα, θα πρέπει να τις διατηρήσουμε σε ένα κλειστό γυάλινο δοχείο.
  • Κόβουμε το αγγούρι, το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ψιλά τεμάχια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, τους καρπούς του ροδιού και το τυρί φέτα.


Παρασκευή σάλτσας

  • Ανακατεύουμε λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, μέλι, κύμινο, αλάτι και μπαχάρι.
  • Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στη σαλάτα με τις φακές και ανακατεύουμε.
  • Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

TIP: Η σαλάτα αυτή είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνη της και μπορεί να καταναλωθεί ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Διαβάστε επίσης: Ρόδι – Ο κόκκινος θησαυρός

Μοιραστείτε το